Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські аудитори провели державний фінансовий аудит діяльності КП "Стрийтеплоенерго"

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит діяльності Комунального підприємства «Стрийтеплоенерго» за період з 01.01.2016 по 31.12.2018 та виявили низку чинників, що впливають на ефективність управління підприємством, а також порушення і недоліки, які послабили його фінансовий стан.

Це призвело до неефективного використання коштів, упущених вигод та незаконних витрат на загальну суму 6,9 млн грн.

Зокрема, підприємство придбало водонагрівний котел твердопаливного типу та обладнання до нього на суму 3,7 млн грн, який не використовується в господарській діяльності через неналежне забезпечення основним видом палива – тріскою. Це призвело до непродуктивних витрат та відволікання обігових коштів. Окрім того, від заміни дорогого природного газу на тверде паливо не заощаджено коштів на суму 510,4 тис. грн.

Через неналежне забезпечення у 2016-2017 роках підприємства твердим паливом (дровами, пелетами) для виробництва теплової енергії втрачено можливість заощадити 714,0 тис. грн.

Установлено, що підприємство втрачало кошти через неналежне проведення претензійно-позовної роботи щодо стягнення зі споживачів тривалих боргових зобов'язань; не коригувало вартості наданих послуг після зростання вартості електроенергії та розміру заробітної плати; не ввело в експлуатацію основні засоби, які могли б використовуватися у виробничій діяльності і приносити прибуток тощо.

За результатами державного фінансового аудиту надано низку пропозицій для підвищення ефективності його діяльності та фінансового оздоровлення підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ