Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівські депутати скасували підняття тарифів на послуги з утримання будинків

Вчора, 29 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати скасували рішення виконавчого комітету Львівської міськради про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення індивідуально по кожному будинку у Львові.

«Рішенням виконкому, яке було прийняте у травні 2011 року, орієнтовно на 20-30 % по деяких будинках піднімалася квартирна плата для мешканців міста. ВО «Свобода» вважає таку практику неприпустимою у період важкого економічного стану країни, коли йде підняття тарифів на газ та електроенергію. Міська влада не має права піднімати плату за комунальні послуги», - повідомив в коментарі журналістам голова комісії з питань депутатської діяльності та законності у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

За його словами, передувати цьому рішенню повинні були громадські слухання. За словами Мельничука за даними виконавчих органів у Львові відбулися громадські слухання, відповідно до яких мешканці на 100% погодились з підняттям тарифів.

«Ми постійно проводимо зустрічі з виборцями і чуємо від них геть інше. Дивно, що на ці громадські слухання, які нібито відбувалися, не були запрошені депутати мажоритарники», - зазначив Любомир Мельничук.

Він пояснив, що у Львові затвердили Положення про проведення громадських слухань, а там чітко вказано, що коли на громадські слухання не з'являється ніхто, тарифи піднімають. В результаті мешканці не були повідомлені про проведення громадських слухань, а керівники ЛКП підписали відповідні протоколи про їх проведення.

Після прийнятої ухвали по скасування рішення виконкому, за яку проголосувало 55 депутатів, за словами Любомира Мельничука, вступає в дію попереднє рішення виконкому і Львів повертається до цін на квартплату, які були на початку 2011-го.

Він також наголосив, що за таке рішення проголосувала лише фракція ВО «Свобода».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ