Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівський Театр імені Курбаса просить про допомогу для свого художнього керівника

28 вересня на сторінці у Фейсбуку художнього керівника Театру ім. Леся Курбаса з'явилася низка повідомлень з проханням допомогти з коштами на лікування Володимира Кучинського.

«ДРУЗІ!!!!! МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ!!!!

ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА

Колектив Les Kurbas Theatre Львівського театру імені Леся Курбаса звертається до всіх за допомогою у зборі коштів на лікування художнього керівника нашого театру, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка КУЧИНСЬКОГО ВОЛОДИМИРА СТЕПАНОВИЧА, – йдеться у дописах. – ДІАГНОЗ – ГОСТРИЙ ЛЕЙКОЗ!
Він госпіталізований у гематологічне відділення 5 міської лікарні Львова. На лікування потрібні оперативність та чималі кошти на ліки. Будемо вдячні всім за допомогу», - йдеться в повідомленні.

Реквізити банку:
Приватбанк
5168 7556 3101 5761
Кучинський Володимир Степанович. 

Володимирові Кучинському невдовзі виповниться 58 років.

Режисер, заслужений діяч мистецтв України, лауреат літературно-мистецьких премій імені Василя Стуса, Леся Курбаса. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Від 1988 року – художній керівник створеного ним (разом з Олегом Драчем і Тетяною Каспрук) Львівського молодіжного театру імені Леся Курбаса. Навчався режисури у Анатолія Васильєва (Москва).

Театр Володимира Кучинського передусім орієнтований на національно-етичне осмислення буття, Всесвіту, власної творчості. Прямуючи до праоснов національної етики, пробує повернути пам'ять про цілісність зв'язку людини –космосу – творчості. Специфіка театру: експеримент, спрямований на розкриття акторської індивідуальності.

Театр брав участь, здобував перемоги і, зокрема, Гран-прі на багатьох престижних міжнародних фестивалях в Україні, Росії, Польщі, Єгипті, Македонії, Албанії; брав участь в численних міжнародних проектах в США, Великій Британії, Італії. У 2007 році театру присудженно звання академічного.

У театрі ім. Леся Курбаса Володимир Кучинський здійснив понад двадцять постановок.

Провадить активну викладацьку діяльність (акторський та режисерський курси при Львівському Національному університеті ім. Івана Франка). Читав лекції з акторства те режисури в театральних школах США, Польщі, України.

Джерело: День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ