Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівський УКРОП пропонує розбудувати мережу покриття україномовних радіостанцій

Укропівка Галина Сич запропонувала створити робочу групу при Львівській облраді, до складу якої мають увійти депутати та фахівці з радіомовлення. Робоча група має розробити звернення до Кабміну, Нацради з питань телерадіомовлення, в якому чітко прописані пропозиції щодо стимулювання розвитку україномовних радіостанції завдяки розбудові покриття саме їхніх частот. Про це повідомили в партії УКРОП.

У звернені укропівки йдеться про створення механізмів стимулювання, заохочення до розвитку української популярної музики шляхом:

надання коштів із передбачених для цього Державним бюджетом України, щоб розбудувати діючі радіомережі для якомога більшого покриття радіочастотами українським радіостанціям. Саме тих, де квота національної української пісні буде переважною, якісною і такою, що буде популяризувати нових виконавців і нові пісні українською мовою;

створення нових каналів радіомовлення, керівництво яких зобов’яжеться беззастережно дотримуватися мовних квот і розвивати, популяризувати українську музику.

«Потрібно розвивати радіомовлення, щоб водій, їдучи дорогами України, міг вибрати, що послухати. Наразі, в нього такого вибору немає. Більш ніж дивно, коли є чимало радіостанцій із патріотично налаштованими творчими редакціями, які свідомо популяризують якісну українську музику, відкривають нових виконавців, але держава жодним чином на це не реагує. Час змінювати такий стан речей», ‒ стверджує Галина Сич. Укропівка наполягає на створенні робочої групи вже найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ