Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портрет кандидата: Ігор Телішевський

Ігор Телішевський - Голова громадської організації «Центр досліджень взаємодії громад» та кандидат на посаду голови Львівської ОТГ від партії “За майбутнє”. Детальніше про ставлення конкурентів до нього, експертну оцінку та політичний досвід цього кандидата читайте у нашому огляді.
Вибори 2020. Графіка Гал-інфо.

Експертна думка

Керівник «April consult» Юрій Танасійчук: 

Треба розуміти, що “За майбутнє”  - це проєкт українських олігархів. Як на мене, кандидування Ігоря Телішевського на міського голову - скоріше технологічне рішення, щоб просто потрапити в міську раду, оскільки сама партія має недостатній рівень впізнаваності. Телішевського не варто розглядати серед кола конкурентних осіб, які дійсно мають шанси здобути мерське крісло. Серед політичних гасел партії “За майбутнє” немає нічого унікального. Це загальна риторика “за все хороше і проти всього поганого”. Незрозуміло, як їхня партія збирається більш ефективно поводитися з господаркою у Львові, як вони будуватимуть взаємовідносини з бізнесом, з громадським сектором. “За майбутнє” - партія, яка нібито перейняла всі позиції “УКРОПу”, а вони були критично налаштовані щодо діяльності чинного міського голови Андрія Садового. Проте виборцям не було озвучено, з якими пріоритетами Ігор Телішевський та його команда будуть реалізовувати іншу програму розвитку, відмінну від програми чинного голови. 

Партійна думка

Кандидат в депутати Львівської територіальної громади від партії «За Майбутнє» Катрук Михайло

Ігор Телішевський насправді дуже неординарна та цікава людина. Ми з ним знайомі близько 5 років, і у мене тільки позитивні враження від нього. Я ним по доброму захоплююсь і іноді, якщо бути відвертим, заздрю його працьовитості та посидючості. Він може дуже легко довгий час займатися рутинною роботою. Як на мене, це хороша риса для управлінця.  Якщо говорити про Ігоря як про політика, то він максимально послідовна людина. Крім того, що ми трохи товаришуємо, мені доводилось пройти з Ігорем декілька процесів, пов'язаних з незаконними забудовами. Він ніколи не відпускав процес на півдорозі. Усі рази, що ми співпрацювали, він завжди доводив справу до кінця. Для політика - це не просто сильна риса, а ще й дуже рідкісна. 

Конкурентна думка

Депутат Львівської обласної ради від партії "Громадянська позиція" Володимир Гірняк:

Я не розумію навіщо він йде в мери, у нього шансів 0,0. Коли я зробив соціологію і побачив, що у мене 7%, то я прийняв рішення не брати участь  у виборах. Скільки у нього зараз відсотків я не знаю, але не думаю, що він має серйозні шанси перемогти. Звичайно, коли будуть результати виборів, побачимо, але його мету я зовсім не розумію.  Про Ігоря Телішевського як про людину нічого сказати не можу, бо я його особисто  не знаю. 

Опис політика

Народився 1 квітня 1987 року в селі  Репехів Жидачівського району Львівської області. У 2008 році закінчив Український католицький університет, за спеціальністю «Теологія», а у  2014 році закінчив Національну академію управління за спеціальністю «Правознавство».

Голова громадської організації «Центр досліджень взаємодії громад».

Фігурував у скандалі 2018 року щодо погрому у дитячому садку №42 міста Львова.

Також за інформацією Руху “Чесно” Ігор Телішевський та народний депутат групи “За майбутнє” Тарас Батенко роздавали допомогу малозабезпеченим львів'янам  під час пандемії коронавірусу.

За даними декларації за 2019 рік, Ігор Телішевський володіє земельною ділянкою площею 1000 метрів квадратних. Його дружина Галина Телішевська має у власності дві квартири та гараж. У декларації не вказано суми цього майна. Також у власності сім’ї Телішевських є два автомобілі: "Hyundai Santa Fe" (Ігор Телішевський) та "Toyota Corolla" (Галина Телішевська).

Політичний досвід

Був членом політичної партії «УКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ - УКРОП» та Головою Львівської обласної організації партії "УКРОП".

У 2007-2014 рр. – помічник народного депутата України 6 та 7 скликань Яворівського Володимира Олександровича.

З 2019  - Помічник народного депутата України 9 скликання Батенка Тараса Івановича. 

Ініціативи, які підтримав

Телішевський разом зі своєю партією  вибороли право на безкоштовний проїзд для школярів у громадському транспорті міста. Також він став ініціатором ухвали щодо підтримки львівських підприємців під час епідемії COVID-19. Разом з львів’янами та колегами-депутатами не допустив численні незаконні будівництва. 

ЗМІ про кандидата

Гал-інфо розповідали про витрати Ігоря Телішевського на рекламу в соціальних мережах. У платних дописах на своїй сторінці Телішевський інформує, що став зареєстрованим кандидатом, чому кандидує на посаду очільника Львівської громади, роздумує чи збережуть автентичну бруківку на вулиці Бандери. Є відеоролики з ток-шоу, в яких він брав участь. Орієнтовна сума витрат на рекламу  від $8 до $792. 75,35%. 

На 112 Ігор Телішевський коментував ситуацію щодо депутатки Львівської обласної ради, начальниці Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Інни Свистун. ЇЇ підозрювали у службовій недбалості, що призвела до недоотримання бюджетом Львова майже 1,2 млн грн. 

За інформацією порталу “Твоє місто” на 2018 рік Ігор Телішевський входив до десятки  найбідніших депутатів Львівської міської ради за доходами. 

Leopolis.news опублікували інтерв’ю з Ігорем Телішевським. Розмовляли про  ситуацію у Львові,  міські проблеми, майбутні місцеві вибори, міського голову Андрія Садового та  про Коломойського.

Портрет кандидата: Руслан Кошулинський

Портрет кандидата: Оксана Юринець

Портрет кандидата: Ігор Зінкевич

Портрет кандидата: Ярослав Рущишин

Портрет кандидата: Тарас Кльофа

Підготувала Олеся Філоненко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ