Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський університет увійшов у трійку найпопулярніших серед цьогорічних вступників

Львівський національний університет імені Івана Франка – у трійці найпопулярніших закладів вищої освіти серед цьогорічних вступників. Про це повідомили у пресцентрі ЛНУ.
Львівський національний университет імені Івана Франка. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

У 2023 році до Університету подано 32 731 заяву від вступників на бакалаврат, які вступають на основі повної загальної середньої освіти. Відповідні дані опублікував інформаційний ресурс «ОСВІТА.UA».

Відповідно до рейтингової таблиці, Львівський національний університет імені Івана Франка цьогоріч зайняв друге місце у списку найпопулярніших ЗВО України за кількістю поданих заяв на бакалаврат. На першому місці розташувався Національний університет «Львівська політехніка», а третьому – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Четверте місце цьогоріч посів Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Замикає п’ятірку лідерів Національний авіаційний університет.

Разом з тим, Львівський національний університет імені Івана Франка очолив рейтинг найпопулярніших закладів вищої освіти України за кількістю заяв вступників, допущених до конкурсу.

Найпопулярнішими серед наших цьогорічних вступників стали економічний факультет (понад 5800 заяв), факультет іноземних мов (близько 4 000 заяв), факультет електроніки та комп’ютерних технологій (понад 3300 зав), юридичний факультет (понад 3000 заяв) і факультет міжнародних відносин (понад 2800 заяв).

У ТОП-5 найпопулярніших спеціальностей Львівського університету в 2023 році увійшли «035 Філологія», «081 Право», «053 Психологія», «122 Комп’ютерні науки» та «073 Менеджмент».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ