Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський виконком затвердив зміни до бюджету розвитку і список об’єктів, які з нього фінансуватимуться

Сьогодні, 4 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердили зміни до бюджету розвитку і список об’єктів, які з нього фінансуватимуться у цьому році. Загальний обсяг бюджету змін становитиме 393,8 млн грн, якщо за таку цифру проголосують депутати. Тобто, саме на цю суму мав би збільшитися бюджет розвитку, який на сьогодні затверджений в обсязі 411, 1 млн грн.

За словами першого заступника міського голови Олега Синютки, проект бюджету розвитку розглянули всі профільні депутатські комісії. «Практично на всіх комісіях досягнуто згода про те, щоб підтримати відповідні пропозиції виконавчого комітету», – повідомив Олег Синютка.

За його словами, не суттєві зміни, які були внесені на засіданнях комісій, торкаються декількох об’єктів. «Я можу сказати, що це є узгоджений всіма профільними депутатськими комісіями документ, … який ми можемо винести на розгляд бюджетної комісії для остаточного схвалення і винесення на розгляд сесії Львівської міської ради», – додав Олег Синютка.

Зокрема, за пропозицією інженерної комісії в бюджет розвитку внесено 500 тис. грн на реконструкцію зовнішнього освітлення у місті. Також до об’єктів, які ремонтуватимуть цього року, додано вул. Лисенка.

«Вулиця потребує ремонту. І якщо в нас будуть достатні надходження, ми вже після Євро-2012 зможемо зробити відрізок вул. Лисенка – від вул. Заньковецької до Короленка і до вул. Миклухо-Маклая», – зазначив перший заступник.

Крім того, на прохання мешканців с. Збиранка (Грибовицьке сміттєзвалище) для відбудови храму передбачено 50 тис. грн.

Також у бюджеті розвитку передбачено співфінансування будівницвта трамвайної колії на Сихів. Проте, за словами Олега Синютки,це буде можливо лише за умови позитивного рішення ЄБРР та отримання грантових коштів на цей проект.

Тепер проект бюджету розвитку має розглянути профільна постійна депутатська бюджетна комісія, а завтра, 5 квітня, його буде винесено на розгляд сесії міськради.

Нагадаємо, 2 квітня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив ( з приводу того, що 5 квітня на розгляд сесії Львівської міської ради буде винесено питання бюджету розвитку Львова на 2012 рік): «Я маю велику надію, що, врешті-решт депутатський корпус його затвердить. Правда, перед тим ми проведемо виконком і подамо вже більш уточнені цифри».

«Фактично, вже січень, лютий, березень, квітень – ми втратили», – наголосив міський голова. За його словами, якщо бюджет буде затверджено – роботи не розпочнуться з наступного дня. Як мінімум 45 днів будуть потрібні на проведення тендерів, ремонти можна буде проводити тільки з травня. «Занадто довго колеги ознайомлюються з матеріалами, хотілося би, щоб ми вже поставили крапку і рухалися вперед», – зазначив Андрій Садовий.

Він додав, що потрібно закінчити ремонти тих об’єктів, які розпочали раніше. «Ми маємо садочок на вул. Чукаріна, який треба закінчити, маємо приміщення на вул. Зубрівській, де була Сихівська районна адміністрація, маємо завершити садочок від «Укрпошти». Також, наприклад, Центр для дітей-сиріт», – розповів міський голова.

Крім того він зазначив, що ремонтні роботи дорожньої інфраструктури місто планує провести вже після Євро-2012.

«Основні дорожні роботи ми будемо проводити у липні, серпні та вересні. Доріг треба робити дуже багато, але в першу чергу ми повинні завершити вул. Городоцьку (від церкви Анни до Оперного театру), вул. Б. Хмельницького, частину вул. С.Бандери до вул. Коперника, де проходить трамвайна колія маршруту №2. Звичайно, проект «Трамвай на Сихів» ми можемо реалізувати вже цього року. Бо є грант німецького уряду, є кошти Європейського банку», – заявив Андрій Садовий.

Також нагадаємо, що 16 лютого, на сесії Львівської міської ради голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський зажадав, щоб за виконання бюджету розвитку міський голова Львова відповідав своєю посадою.

«Виконавчі органи Львівської міської ради за минулий рік виконали бюджет розвитку лише на 30%, але чомусь ніхто не покараний», - обурився Кошулинський.

Водночас депутат зазначив, що готовий підтримати проект розвитку бюджету, які підготували «висококваліфікованими фахівцями міськради», але вимагає, щоб хтось брав на себе відповідальність за його виконання.

Відповідно Кошулинський запропонував міському голові Львова Андрію Садовому взяти на себе такі зобовязання.

«Хочу, щоб ви взяли на себе всю відповідальність за виконання. Хочу щоб ви взяли листочок формату А-4 і написали: «Я готовий нести відповідальність своєю посадою». так буде справедливо і чесно», - заявив Кошулинський.

Натомість Садовий ніяк не відреагував на цю пропозицію депутата. Він подякував Руслану Кошулинському за виступ і надав слово для виступу наступному депутату.

Додамо, що у проекті бюджету розвитку, який тогго ж таки 16 лютого депутатам подали на розгляд, була цифра доходів 785 млн грн, натомість народні обранці внесли корективи – 411, 1 млн грн.

Додамо, що бюджет розвитку формується з надходжень від продажу комунального майна та землі, місцевих податків та позик.

Також нагадаємо, що Львівська міська рада частково вже поділила видатки бюджету розвитку цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ