Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всесвітнє прибирання з мільйонами людей зі 180 країн світу

Одного еко-застосунку достатньо, аби стати частиною наймасштабнішого прибирання планети.

19 вересня о 10:00 кожен охочий зможе долучитись і допомогти зробити своє місто чистішим.

Компанія GlobalLogic зі своєю розробкою EcoHike підтримає Всесвітній день чистоти (World Clean Up Day), до якого приєднуються мільйони людей зі 180 країн світу. 

В Україні ініціативу організовує Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом Let’s Do It World.

У 2017 році вони об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. А два роки тому до прибирання в Україні долучилася президентка Естонії – Керсти Кальюлайд.

Цього року захід пройде під гаслом «Побачив – прибрав», кожен охочий зможе долучитись і допомогти зробити своє місто чистішим, а також безкоштовно використовувати EcoHike у будь-який час і після цієї події. Долучитися до ініціативи можна у трьох форматах:

  • Індивідуальні прибирання. Прибирання під'їзду із друзями або родиною може стати оригінальним дозвіллям або навіть змаганням! 
  • Цифрове очищення. Видалення зайвої інформації з гаджетів розвантажить центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. Це нова форма прибирання, яку можна організувати  будь-де та будь-коли. 
  • Картографування. Використовуйте безкоштовний мобільний додаток EcoHike та відмічайте забруднені й очищенні території.

Щоб стати частиною Всесвітнього дня чистоти:

  1. встановлюйте розроблений українськими інженерами безкоштовний мобільний застосунок EcoHike (для Apple iOS та Google Android), який дозволяє відмічати засмічені ділянки або знаходити відмітки на мапі, створювати спільні заходи й гуртувати небайдужих українців для прибирання;
  2. заходьте у розділ «Події»;
  3. знаходьте захід прибирання з «Let’s do it, Ukraine» у своєму місті або створюйте власний та збирайте друзів, аби прибрати подвір’я чи парк біля дому. 

Акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Якщо вам цікаво написати про подію або підготувати сюжет, будь ласка, зверніться на e-mail [email protected], ми надамо додаткову інформацію й деталі щодо запису коментаря.

Про EcoHike

EcoHike — внутрішній проєкт GlobalLogic, який створила і запустила львівська команда розробників у серпні 2019 року. Застосунок дозволяє позначити на інтерактивній карті забруднену територію та об'єднати активістів для її прибирання. 

Зараз додатком користуються понад 6000 активістів, а за 2 роки вони прибрали тонни сміття. Серед очищених місць парк Протасів Яр у Києві та 100 га парку "Погулянка" у Львові. Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ