Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише 2% львів’ян думають, що у місті немає корупції, - опитування

Більшість львів’ян вважають корупцію суттєвою проблемою для міста. Такими є результати Всеукраїнського муніципального опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Серед мешканців міста лева 64% вважають корупцію суттєвою проблемою, ще 29% відповіли, що це скоріше проблема. Протилежної думки дотримуються лише 2% львів’ян.

Найбільше проблемою корупції переймаються мешканці Сум, Запоріжжя, Києва та Полтави. Найменше -  у Кіровограді, Чернігові, Херсоні.

Лише 23% львів’ян вважають, що міський голова окладає зусиль для боротьби з корупцією. Половина переконані, що він цього не робить. Решта опитаних не змогли відповісти на це запитання.

Близько 3% львів’ян зізналися, що їм доводилось давати хабарі представникам місцевої влади приблизно 3-5 разів, 14% мешканців міста робили це 1 або 2 рази, 68% заявили, що ніколи такого не робили, а 8% взагалі відмовилися відповідати на запитання.

Довідка

Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) 20 січня – 8 лютого 2016 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. 

Загальна вибірка: 19,200 інтерв'ю (по 800 у кожному місті). Цільова аудиторія - постійні жителі України віком від 18 років і старше. Вибірка є репрезентативною для населення міст по віку і статі. Для забезпечення репрезентативності вибірка була розподілена у відповідності із поділом міст Центральною виборчою комісією на виборчі округи. Охоплені щонайменше 50 дільниць (50 попередньо відібраних точок) у кожному місті. Вони були обрані випадковим чином, відповідно до конкретного кроку. Для процедури відбору респондентів були використані випадковий маршрут і правило дня народження.

Для довідки: попереднє муніципальне опитування проводилось у 22 містах 2-20 березня 2015, загалом було опитано 17,600 респондентів.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Досяжність респондентів у середньому склала 62,8%.

Сума відсотків відповідей у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення.

Опитування було профінансовано Урядом Канади. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ