Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Люди, які розв’язують в Україні війну, далекі від Христа. Це темрява, з якою треба боротися, - Митрополит Димитрій

Можна називатись православним і бути дуже благочестивим, молитися, складати поклони і накладати гарно хресне знамення, але не бути по духу ні християнином, ні православним. Так сьогодні, 11 травня, для Гал-інфо Митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП Димитрій прокоментував війну православних народів Росії та України.

«Ми закликаємо в молитві до заповіді блаженств: «Блаженні миротворці, бо вони помилувані будуть». Якщо хтось не розуміє цієї заповіді, то ми просимо, щоб Господь повернув їм пам’ять про те, що вони себе також християнами називають і повинні виконувати ці заповіді. На жаль, я думаю, що ті, хто розв’язують цю війну, далеко від Христа. Як далеко Захід від Сходу, то так далеко і ті,  хто називають себе православним народом, будують храми, але, на жаль, їм чомусь мало місця на своїй землі, тому вони хочуть ще і ще вкрасти, відібрати шматок за шматком. Це не є християнство – це темрява, з якою треба боротися», - сказав Владика Димитрій.

Він зазначив, що у цей час війни нам потрібно молитися.

«Ми на Євромайдані повернулися обличчям до європейської цивілізації, щоб жити свобідно та вільно. Найбільшим даром для людини є свобода. Свободу дарував нам Господь, і цієї свободи ніхто у нас не може відняти і зазіхнути на неї. У нас було зазіхання на свободу. Нас обікрали, нас зробили рабами. Людина - істота розумна, і вона сильно відчуває вади гріха. Зараз, коли у нас фактично війна, нам потрібно багато молитися. Ніколи не відчувалася така потреба молитви так, як зараз. Молитися потрібно і вранці і ввечері до Богородиці і до Господа нашого Ісуса Христа, щоб він відвів від нас цю небезпеку і велике горе, яке прийшло на нашу землю, це протистояння, цього гібридного ворога, терориста», - зазначив Митрополит Димитрій.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ