Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Люстрація полковника, причетного до терору Майдану, триває вже другий рік, – Добродомов

СБУ уже другий рік перевіряє полковника Бойка, котрий був причетний до кривавих подій на Майдані. Про це повідомив секретар Антикорупційного комітету ВРУ, лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов.

«Ще у листопаді наш Комітет звернувся до СБУ з вимогою провести перевірку Олега Бойка щодо невідповідності його на займаній  посаді», – зазначає нардеп.

У відповідь на запит Антикорупційного комітету з СБУ повідомила: перевірка, що почалася ще на початку зими торік, і досі триває.

«Передбачена Законом «Про очищення влади», люстраційна перевірка полковника О. Бойка, який обіймав посаду начальника Управління СБУ в Черкаській області, розпочалася 1 грудня 2014 року. На даний час перевірка триває і очікується відповідь з Державної фіскальної служби України», – ідеться у відповіді очільника СБУ, яку отримав Антикорупційний комітет.

Окрім того, недолюстрованого полковника Бойка жовтні цього року Петро Порошенко призначив головою Черкаського СБУ.

«Це відверте знущання, коли людей, причетних до злочинів на Майдані, не лише не люструють, а й призначають на відповідальні посади. Причому це робиться під егідою Президента», – наголошує Дмитро Добродомов.

Депутат нагадав, що Олег Бойко у часи Майдану працював у Департаменті захисту національної державності при СБУ. Він був начальником управління «М» (контроль діяльності медіа).

Під час Революції Гідності Бойко фігурував у проведенні антитерористичної операції на вулицях Києва проти мітингувальників, а  також він є відповідальним за відключення кількох телевізійних каналів.

Це далеко не одинокий випадок. Нагадаємо, що Юрій Шеремет – людина з режиму Януковича – і досі очолює Головне управління внутрішньої безпеки ДФСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ