Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький привітав архітекторів та містобудівників з професійним святом

Сьогодні, 1 липня, в Україні відзначають День архітектури.

З цієї нагоди, начальник Львівської ОВА Максим Козицький привітав архітекторів та містобудівників.

«Проєктувати модульні містечка, реконструювати гуртожитки для проживання вимушених переселенців… від 24 лютого 2022 року специфіка роботи архітекторів в Україні дуже змінилася.  

А поряд з цим вони активно працюють, щоб у нашій державі було достатньо сучасних медзакладів, де нададуть допомогу усім, хто постраждав через напад росії, як у Superhumans Center, де безкоштовно лікують та реабілітують наших захисників та цивільних людей.

Облаштовують нові громадські простори, до яких мають безбар‘єрний доступ всі охочі.

І навіть в умовах війни на Львівщині відновлюють важливі об’єкти культурної спадщини. Цьогоріч, наприклад, реставрують церкву Святого Юра у Дрогобичі, яка є пам'яткою архітектури національного значення та входить до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також церкву Святого Архистратига Михаїла в Ісаях, яка також є пам’яткою національного значення»,- зазначив Максим Козицький.

Очільник області зазначив, що від 24 лютого містобудівельники області затвердили майже три десятки генеральних планів міст.

«Від початку повномасштабного вторгнення наші містобудівельники затвердили 26 генеральних планів міст, у тому числі Червонограда та Перемишлян. Зараз працюють ще над двадцятьма.

Дорогі архітектори й містобудівники, ми надзвичайно цінуємо вашу працю. Окрема велика шана тим з вас, хто зараз захищає Україну у складі ЗСУ. Бережіть себе.

Віримо у найяскравішу демонстрацію вашого потенціалу після перемоги України – під час відбудови та розбудови наших міст і сіл. З Днем архітектури України!»,- зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ