Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Маленькому закарпатцю видалили пухлину, яка заважала бачити

Фото: Перше медоб'єднання
Фото: Перше медоб'єднання
Фото: Перше медоб'єднання
Фото: Перше медоб'єднання
Фото: Перше медоб'єднання
Фото: Перше медоб'єднання
1/3
Небезпечний утвір над оком у 8-річного Миколки з Закарпаття видалив польський дитячий пластичний хірург Адам Мол разом з командою медиків лікарні Святого Миколая.

Як повідомили у Першому медичному об'єднанні, у хлопчика діагностували гемангіому верхньої повіки: доброякісна пухлина заважала дитині розплющувати ліве око, а ще згодом могла б збільшитись до розмірів яйця. 

"Це доброякісна судинна пухлина. Вона з’явилася у Миколи, коли йому було три роки. А далі лише продовжувала розростатися. Новоутвір закривав повіку і з часом дитина не змогла б розплющити око взагалі", – йдеться в повідомленні.

Складність такого втрачання полягала в тому, аби не пошкодити повіку та надати їй естетичного вигляду.
Тому спершу хлопчику видалили саму пухлину, а вже потім провели блефаропластику, тобто склали повіку фізіологічним чином.

Наступного дня після втручання Микола вільно розплющував око, а через кілька днів здоровий повернувся додому. 

Дитячий пластичний хірург Адам Мол працює у Ягеллонському університеті, а також у найбільших клініках міст Катовіце та Вроцлава. Від початку повномасштабної війни він уже тричі приїжджав до Львова ділитись досвідом з медиками в галузі пластичної хірургії. За цей час лікар проконсультував та прооперував уже близько 50 пацієнтів. В межах останнього візиту найменшій дитині, яку проконсультував Адам, було лише три дні. А прооперованій – 3 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ