Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика  |  Війна з Росією

Маркіян Мальський: Українська формула миру - це не тільки слова

Фото: пресцентр ЛНУ
Фото: пресцентр ЛНУ
Фото: пресцентр ЛНУ
Фото: пресцентр ЛНУ
1/2
Нагадаємо, як вже повідомляло Гал-інфо, сьогодні у Львові проходить міжнародна наукова конференція "Криза сучасної системи міжнародної безпеки: українська формула миру".

Криза сучасної системи міжнародної безпеки: українська формула миру

Як зазначив декан факультету міжнародних відносин ЛНУ ім.Івана Франка Маркіян Мальський, проведення даної конференції справді стало добрим символом факультету міжнародних відносин, адже конференції, що присвячені глобальній темі світового порядку та безпеки відбуваються регулярно та циклічно.

"Дана конференція справді стає цікавим явищем. Ви всі знаєте слово "Давос" і важко уявити, що раз в рік не відбувається зустріч найвищих політиків, ви знаєте щорічну безпекову конференцію в Мюнхені та економічний форум в Криниці. І нарешті всі знають, що є циклічна конференція організована центром міжнародної безпеки і партнерства", - сказав Маркіян Мальський.

Він додав, що сьогодні суспільство обговорює тему, котра є українським внеском у світову політику і формування нового світового ладу. Україна стала жертвою агресора і демонструє цілому світу, як можна протистояти "другій армії світу" і водночас ми бачимо певний довгий процес реакції міжнародних інституцій на те, що відбувається.

Як зазначає Мальський, усі раптом зрозуміли, що механізми, створені після Другої світової війни - статичні, потужні, великі, з довгими протокольними процедурами - не здатні швидко реагувати на те що відбувається у світі. Тому Україна була вимушена висунути свою формулу, як швидко змінити світ. Це пропозиції, які повинні заставити світових гравців по іншому подивитись на світову ситуацію.

"Формула миру - це не тільки слова. Це слова котрі сказані Президентом нашої держави, котрі почуті лідерами найбільших і найвпливовіших країн світу, але вони мусять набрати форму дипломатичних і правових документів. Вони не будуть діяти, якщо не будуть вписані в певні протоколи, меморандуми та договори та статути де будуть чітко передбачені кроки реалізації та відповідальність тих, хто їх порушує", - зазначив декан міжнародників ЛНУ.

Важливим моментом конференції стала участь у ній міжнародних партнерів.

"Особлива вдячність партнерам з Інституту національної та міжнародної безпеки (м. Белград, Сербія) та Центру інформації та документації НАТО в Україні, котрі сьогодні є з нами", - зазначив Мальський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ