Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МБРР надасть Україні 90 млн доларів кредиту для боротьби проти коронавірусу

Україна домовилася про залучення 90 млн дол. кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для втілення заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Відбулись офіційні переговори делегації України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо спільного проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні". За підсумками зустрічі було досягнуто домовленостей щодо залучення кредиту від МБРР у сумі 90 млн доларів США для реалізації даного проєкту", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні" передбачає комплекс заходів із запобігання, виявлення і реагування на загрози пандемії коронавірусу, а також зміцнення національної системи охорони здоров’я у цілому.

“У рамках проєкту заплановано закупівлю вакцин проти COVID-19 для населення України у додаток до вакцин, отримання яких гарантоване в рамках партнерства COVAX та GAVI. Це дозволить Україні досягнути першочергової цілі – охоплення повною вакцинацією щонайменше 20% населення країни”, - зазначають у міністерстві.

Окрім того, у рамках проєкту втілюватимуться заходи, що допоможуть збільшити кількість тестувань на COVID-19, а також передбачають оновлення обладнання холодового ланцюга та систем поводження й утилізації медичних відходів, обліку та контролю за перебігом вакцинації, навчання залученого до неї персоналу тощо.

Як повідомлялося, Міжнародний банк реконструкції та розвитку — основна кредитна установа Світового банку. МБРР кредитує проєкти економічного розвитку. Він є найбільшим кредитором таких програм у країнах, що розвиваються. Позики надаються, зазвичай, на 15-20 років з відстрочкою платежів за “тілом кредиту” на 3-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ