Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меджліс готовий до заборони його діяльності в Росії та Криму, – заступник Чубарова

Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, заявив про готовність Меджлісу на заборону його діяльності в Росії та анексованому Криму, передає сайт «Крим.Реалії».

«Можуть заборонити, ми до цього готові морально. Ну, заборонять вони в Криму – на материковій Україні Меджліс продовжить існувати. Лідер кримських татар там, голова Меджлісу там, ще близько 6 членів Меджлісу… Цим рішенням вони (влада Росії – ред.) дадуть в руки опонентам факт, який підтверджує колосальне обмеження на свободу слова, на свободу громадської діяльності в Криму», – заявив Наріман Джелял.

За його словами, навіть формальна заборона діяльності Меджлісу не зупинить тих, хто захищав права кримськотатарського народу.

«Це (заборона діяльності Меджлісу – ред.) не зупинить їх здійснювати які-небудь дії, спрямовані на захист прав кримськотатарського народу, і взагалі – прав людини, збереження культури кримських татар», – сказав Джелял.

23 жовтня Громадська палата Російської Федерації звернулася до генпрокурора Росії з проханням перевірити «на предмет екстремізму» діяльність Меджлісу кримськотатарського народу. Однією з причин такого звернення стала «торговельна» блокада Криму з боку Херсонської області, ініційована лідерами кримських татар.

«Прокурор Криму» Наталія Поклонська припустила ймовірність визнання Меджлісу «екстремістською організацією» і подальшу заборону діяльності головного представницького органу кримських татар.

Росія анексувала український Крим навесні 2014 року, що обернулося для неї низкою економічних санкцій з боку країн Заходу та України.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ