Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель восени приїде до України - Порошенко

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вже цієї осені - на початку листопада - приїде до Києва з офіційним візитом, повідомив президент України Петро Порошенко.

Він анонсував візит пані Меркель, виступаючи на 13-й нараді керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

"В цьому колі я вже можу це сказати - цієї осені - на початку листопада - канцлер Німеччини здійснить візит в Україну. Це свідчення особливої уваги Німеччини і Берліна до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом", - заявив Петро Порошенко.

Куди заведе "дорожня карта", або про що домовилися в Берліні

Зустріч Порошенка і Меркель: "був відвертий обмін думками"

Президент України нагадав, що останнім часом вже двічі розмовляв телефоном з пані Меркель.

Темою для перемовин були активізація мирного процесу, реалізація Мінських домовленостей та перспективи розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Останні рази пані Меркель приїздила до Києва у лютому 2015 року напередодні укладання других Мінських угод. А ще раніше - 23 серпня 2014 року - напередодні Іловайської трагедії та укладання перших Мінських домовленостей.

Раніше експерти допускали, що лідери нормандської четвірки можуть готувати певні домовленності для виконання Мінських угод та запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

ВВС Україна 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ