Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін просять взяти до уваги світовий досвід щодо неприбуткового статусу кредитних спілок

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності вирішив звернутися до Міністерства фінансів з пропозицією врахувати світовий досвід щодо неприбуткового статусу кредитних спілок та відсутності вимоги щодо використання ними касових апаратів при опрацюванні чергових змін відповідного законодавства. Про це Гал-інфо повідомили у Комітеті.

Таке рішення Комітет ухвалив на своєму засіданні 3 лютого.

Комітет також попросив Мінфін включити його представників до робочої групи з опрацювання таких змін. Голова Сергій Рибалка нагадав, що Комітет на своєму засіданні 29 січня 2016 року розглянув питання розвитку кредитної системи: «Ми заслухали доповіді представників кредитних спілок та їх об’єднань, представників органів державної влади та науковців, провели дискусію.

Одна з головних проблем, з якою зіштовхнулася система кредитної кооперації з початку поточного року, це зміни у Податковому кодексі та Законі «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування  та послуг», які фактично позбавили кредитні спілки неприбуткового статусу та запровадили обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій кредитними спілками», - сказав народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ