Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство освіти оголосило конкурс енергоефективності для вишів

Міністерство освіти і науки повідомляє про початок конкурсу для українських вишів, що спрямований на покращення енергоефективності університетів, - Освіта.ua.

Проект реалізовуватиметься разом з Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Переможці відбору отримають кошти на реалізацію запропонованих ними проектів з поліпшення енергоефективності в адміністративних, академічних та дослідних будівлях, а також в студентських гуртожитках, спортивних спорудах тощо.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, реконструкція застарілої інфраструктури університетів є одним із основних пріоритетів для міністерства.

«Сьогодні утримання старих будівель, які є вкрай енерговитратними, потребує значних бюджетних коштів. Ці гроші можна направити, наприклад, на покращення матеріально-технічної бази, закупівлю обладнання для наукових лабораторій тощо. Тому ми, власне, і були дуже зацікавлені у старті цього проекту. Зараз МОН реалізує першу його фазу. В її межах у 7 вишах незабаром починатимуться ремонти. Кількість закладів, що братимуть участь у другому етапі, буде відома за результатами конкурсного відбору. Його МОН проводитиме разом із зовнішнім технічним консультантом», – зазначила міністр.

Загальна вартість інвестиційних витрат за проектом, який пропонує університет, має бути не менш як 5 млн євро. Як виняток, можуть бути розглянуті проекти меншої вартості, але не менш ніж 3 млн євро. Заходи для реалізації проекту мають бути технічно та економічно виправданими.

Для участі у відборі потрібно до 15 квітня 2018 року надіслати анкету до МОН в електронному та паперовому вигляді.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ