Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінтранс Білорусі опублікував фрагмент розмови пілотів та диспетчера

Міністерство транспорту Білорусі опублікувало розшифровку фрагмента переговорів екіпажу літака Ryanair, який здійснив вимушену посадку в Мінську нібито через “замінування”, з білоруськими диспетчерами.

Про це пише УНН.

Згідно з документом, о 12:30 за Мінськом і Києвом 23 травня диспетчер Мінського аеропорту повідомив пілоту Ryanair, що “за даними спецслужб” на борту літака знаходиться бомба, яка нібито може бути приведена в дію над Вільнюсом.

“Щоб ви знали, у нас є інформація від спецслужб про те, що у вас бомба на борту, і вона може бути активована над Вільнюсом“, – сказав диспетчер.

Далі диспетчер каже, що електронне повідомлення про мінування літака надійшло співробітникам декількох аеропортів і пропонує “з міркувань безпеки” здійснити екстрену посадку в Мінську.  Проте, варто зауважити, ні в Афінах, ні у Вільнюсі не отримували жодних листів.

Під час переговорів пілот також запитав, хто саме рекомендує здійснити посадку в Мінську — компанія Ryanair, аеропорт Афін, звідки вилетів лайнер, або аеропорт Мінська. “Це наша рекомендація”, — відповів диспетчер.

Диспетчер рекомендував екіпажу посадити літак в Мінську як найближчому аеропорту. Після цього протягом 16 хвилин екіпаж уточнював інформацію про небезпеку і про те, звідки прийшли рекомендації сісти в Мінську.

Потім пілот повідомив: “Ми оголошуємо надзвичайну ситуацію MAYDAY і збираємося перенаправити літак в аеропорт Мінська” і запросив дозвіл на зниження до висоти 10 тисяч футів.

Диспетчер попросив екіпаж пояснити ситуацію пасажирам і повідомити, чи є на борту небезпечні вантажі. Пілот йому відповів, що таких вантажів немає. Через дві хвилини він повідомив, що на борту знаходиться 133 людини.

Фрагмент розшифровки завершується на позначці 12:57, коли пілот і диспетчер обговорюють технічні параметри посадки.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у неділю, 23 травня авіалайнер компанії "Ryanair" екстрено приземлився в столичному аеропорту Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ