Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мін’юст направив до Росії запит про допит Януковича і Шуляка

Міністерство юстиції України направляє до Міністерства юстиції Росії запит про проведення допиту колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України Станіслава Шуляка, повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

На запит Святошинського районного суду Києва їх мають допитати в режимі відеоконференції як свідків у справі про розстріл Майдану беркутівцями 20 лютого 2014 року, написав він у фейсбуці.

«Чекаємо на чергову дозу легітимності з Ростова», – додав він.

12 травня Святошинський райсуд Києва прийняв до розгляду обвинувальний акт щодо колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтура, Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яких обвинувачують у навмисних вбивствах активістів під час Революції гідності. Судді і присяжні задовольнили клопотання захисту про залучення до процесу Віктора Януковича і Станіслава Шуляка як свідків у режимі відеоконференції.

Віктор Янукович після втечі з України кілька разів давав прес-конференції в російському Ростові-на-Дону, щоразу заявляючи, що далі вважає себе легітимним президентом.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ