Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН впровадить єдиний іспит для випускників магістратури

Міністерством освіти розроблений порядок атестації осіб, які здобуватимуть ступінь магістра, у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Документ, після його схвалення Кабінетом Міністрів, регулюватиме питання атестації осіб, які здобувають ступінь магістра, - Освіта.ua.

Єдиний державний кваліфікаційний іспит для випускників магістратури передбачає стандартизований спосіб діагностики рівня професійної компетентності фахівця та готовності випускника вишу до провадження професійної діяльності.

Планується, що кваліфікаційний іспит складатимуть ті випускники, які з 2018 року вступатимуть до магістратури на всі спеціальності галузей знань «Ветеринарна медицина», «Охорона здоров’я», «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону», «Цивільна безпека», «Транспорт», а також спеціальності «Право», «Кібербезпека», «Атомна енергетика», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародне право».

Єдиний державний кваліфікаційний іспит для випускників магістратури може проводитися за різними видами тестових завдань або завдань з розгорнутою відповіддю, а також з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання.

При неуспішному складанні іспиту випускники магістратури матимуть право однократно повторно складати його впродовж двох років.

При повторному неуспішному складанні кваліфікаційного іспиту, випускник вважатиметься таким, що не виконав індивідуальний навчальний план та буде відрахований зі складу здобувачів ступеня магістра.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ