Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Обшуки у Львівській міській раді - пояснення юриста

Начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич прокоментувала інформацію, яка з’явилась на сайті Генпрокуратури - про слідчі дії в кабінетах міської ради. За її словами, працівникам правоохоронних органів надали всі необхідні документи. Також Гелена Пайонкевич наголосила, що всі ухвали були публічними. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.
velukuy.blogspot.com

«Сьогодні на сайті Генпрокуратури з’явилась новина про те, що працівники Генеральної прокуратури спільно з працівниками Національної поліції проводять слідчі дії в кабінетах міської ради щодо встановлених фактів зловживання службовими особами міської ради при укладенні тих чи інших правочинів під час реалізації проекту індустріального парку.

З цього приводу я хочу сказати чотири речі. Перше: факт зловживання службових чи не службових осіб може бути встановлений рішенням суду. Станом на сьогодні це питання в жодному суді не розглядалось. Тобто, це є кримінальне провадження, яке до кінця не доведене.

Друге – щодо обшуків. Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали.

Третє: усі ці документи приймалися публічно, їх було опубліковано на сайті міськради. Будь-яка фізична чи юридична особа або ж правоохоронні органи мали можливість із ними ознайомитись.

І останнє: щодо голландської компанії СТР, яка перемогла при реалізації проекту індустріального парку. Відзначу, що цій компанії у всіх країнах Європи земельні ділянки давали безкоштовно. Тобто, їм міста передавали повністю готові земельні ділянки під реалізацію цих проектів. Та ситуація, яка зараз є, м’яко кажучи не заохочує того, щоб інвестори приходили до Львова з бажанням реалізовувати ті чи інші проекти. Наголошую, що місто є відкритим до співпраці, і всі документи, з якими хочуть ознайомитися правоохоронні органи, будуть невідкладно їм надані.

Ми готові надати всі пояснення, які будуть від нас вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі. Це все було передано. Це земельна ділянка в Рясне-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га. Згідно із Законом «Про індустріальні парки», інвестору не може передаватися менша земельна ділянка. Реалізація проекту стартувала у 2013 році, тобто ми поступово вчиняли низку тих чи інших дій. У нас був відповідний конкурс, затверджено його результати під час роботи минулої каденції. Ця компанія перемогла.

Індустріальний парк – це комплекс будівель, споруд, виробничих підприємств, підприємств, які надають ті чи інші послуги, які управляюча компанія будує на вимогу операторів, які будуть здійснювати там діяльність. Ця компанія – СТР – реалізувала декілька успішних проектів, зокрема, на території Чехії. Також вони успішно реалізували проект з будівництва ІТ-парку, також на території Чехії. Тобто, це нормальна європейська компанія, яка має бажання, а я сподіваюсь, що вона досі його має, працювати зі Львовом», - розповіла Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ