Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 6 притулків для ВПО отримають продукти від локальних агровиробників

На Львівщині втілюють українсько-італійський проєкт «Хліб для миру України», який започаткували у квітні 2022 року.

Як повідомляють в ЛОДА, співпраця передбачає  допомогу фермерам області, а також ВПО, які зараз проживають у Львові. Відтак, Італійський Соціальний кооператив Pausa Café долучився до кількох ініціатив Львівської ОВА та Львівської Аграрної палати.

«Італійський соціальний кооператив звернувся із пропозицією допомогти до Львівської Аграрної палати ще минулого року. Разом нам вдалось започаткувати вже три активності, які спрямовані на підтримку наших аграріїв і ВПО. По-перше, ми закупили зерно пшениці, яке експортували в Італію. Там, на базі кооперативу, з цієї сировини виготовили борошно та хліб, які продавали в італійських магазинах. 30 центів з кожної одиниці проданої продукції реінвестували в закупівлю насіння, яке у жовтні роздали 72 фермерським господарствам Львівщини. Загалом вони отримали понад 28 тонн насіння – це друга активність яку нам вдалось реалізувати», – наголосила Тетяна Гетьман. 

Третю спільну ініціативу вдалось втілити нещодавно. Йдеться про передачу продуктових наборів у місця, де проживають вимушені переселенці. За словами голови Львівської Аграрної палати Ігоря Вуйцика, до виготовлення продукції для допомоги притулкам долучились 7 крафтових виробників зі Львівської області. 

«З початку повномасштабної війни Львівська Аграрна палата намагалась надавати допомогу фермерам Львівщини. Відтак, ми уклали угоду з Італійським соціальним кооперативом – одна з наших ідей передбачає передачу продуктів харчування у прихистки. Конкурс для вибору виробників цієї продукції відбувся відкрито. Ми підготували оголошення на сайті Агропалати, згодом 19 господарств подали заявки, з них 7 відповідали заявленим критеріям. Продукція мала бути сертифіковано, адже в прихистках перебувають як і дорослі, так і діти – це велика відповідальність». – зазначив Ігор Вуйцик.

Загалом планують організувати 5 поставок продукції у притулки. Перша вже відбулась – це 7, 5 кг продукту. Набори отримав прихисток при Церкві «Учнів Ісуса Христа» у Львові. За словами диякона Церкви Тараса Столярчука, впродовж року там прийняли приблизно 5 тисяч людей – більшість виїхали за кордон. Зараз у притулку проживає понад пів сотні ВПО. 

розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ