Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перевізники ініціювали рейд проти "колег" нелегалів

Приватний перевізник ПП “Стець” без жодних дозволів возить людей у Буському районі. Це абсолютно небезпечно для пасажирів: адже нелегальний перевізник не перевіряє як належить ані стан водія, ані свою маршрутку. Про це заявили у Львівській асоціації перевізників.
LVIV.TRAVEL

Як зазначили о повідомленні на офіційному сайті організації, нелегал створює нездорову конкуренцію легальним перевізникам.

"Всі органи контролю, так виглядає, знають про це. Однак горе-підприємець продовжує працювати поза межами правового поля. Якщо усі органи влади не можуть справитися із одним нелегальним перевізником, то що можна говорити про ситуацію на Львівщині й в Україні загалом?", - йдеться у повідомленні. 

Аби знищити нелегальні перевезення, Львівське обласне відділення ВААП (Львівська асоціація перевізників) зініціювало спільний із Нацполіцією та Укртрансбезпекою рейд проти нелегалів. 

В Асоціації наголосили, що це не просто черговий рейд задля “пташки”, потрібно негайно, на державному рівні, вносити зміни у стан справ.

"Уже подано зміни до Кодексу про адміністративні порушення, закону про автомобільний транспорт. Але – спеціально чи ні, залишається лише гадати, – залишилися “вікна” для нелегальних перевезень. Елементарний аналіз: у статті 164 Кодексу законів України про адмінправопорушення передбачено конфіскацію транспортного засобу, що став знаряддям вчинення правопорушення, незалежно від того, чи перебуває він у власності, чи ні. Але у пропонованих змінах до закону України “Про автомобільний транспорт” у статті 9 бачимо: вимога щодо отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів… не застосовується до автомобільних перевізників, що здійснюють “… перевезення пасажирів виключно в некомерційних цілях без отримання плати для власних потреб, що здійснюються власними транспортними засобами автомобільного перевізника з метою забезпечення виробничих потреб, за умови що такі перевезення є супутніми до основного виду господарської діяльності автомобільного перевізника”. Це прямий дозвіл “нелегалам” продовжувати роботу на ринку перевезень безнаказанно!", - зазначили перевізники. 

“Вирішити проблему можна швидко, – говорить голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка. – Насамперед щодо змін до закону: чітко прописати, що перевозити людей можуть лише спеціалізовані автотранспортні підприємства із відповідною інфраструктурою: матеріально-технічна база; територія під площадку для відстою автобусів; штатні працівники служб (медичної, контролю технічного стану автобусів, безпеки руху і охорони праці і т.п.). Звичайно ж, обов’язкова ліцензія і суттєві штрафи за порушення. А власник автобуса із власним транспортом може лише надавати свої автобуси в оренду. І не більше. Тоді страшних аварій зі смертями, які були цього літа, не буде”.

Повертаючись до нелегалів-перевізників на Львівщині. Асоціація перевізників Львівщини і далі проводитиме рейди із правоохоронцями. А усіх пасажирів регіону закликає не користуватися послугами горе-підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ