Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині планують тестувати працівників продуктових магазинів та ринків

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 31 березня, відбулось засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня, яка виникла внаслідок розповсюдження територією Львівщини гострої респіраторної хвороби COVID – 19.
Фото: Львівська ОДА

ʺНам потрібно оперативно, у максимально стислий термін виконувати завдання, що надходять від керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації України. Ми повинні завжди бути готові рішенням Штабу прийняти правильне, виважене рішення для реалізації виконання задач задля ліквідації надзвичайної ситуації в областіʺ, - наголосив заступник голови Львівської ОДА, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Іван Собко.

Він наголосив, що на сьогоднішнє засідання винесено найважливіші питання, які потребують негайного реагування, а усі рішення штабу будуть невідкладно скеровувані на місця

Серед гострих питань – дотримання карантинного стану мешканцями, проведення повного аудиту та ізоляції осіб, які повернулися із закордону.

Начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис наголосив, що в умовах вимушеної самоізоляції підвищується ризик неналежного виконання батьками своїх обов’язків,  жорстокого поводження з неповнолітніми тощо. Тому важливо відпрацювати дії та комунікацію в умовах карантину під час відвідування дітей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Окрім того, зосередили увагу на необхідності запобігання поширенню короновірусної інфекції серед підопічних/вихованців закладів соціального захисту.

Також в межах наради закцентували увагу на питаннях чергування медиків у лікарнях в час пандемії, ефективнсті та ощадливості використання бюджетних коштів, дотримання  санітарно-гігієнічних норм та вимог в час карантину працівниками бізнесу, який має право продовжити роботу в карантинних умовах.

Іван Собко також поінформував присутніх щодо заходів, які продовжують впроваджувати:

ʺВраховуючи наявність експрес-тестів у кількості 6 тисяч, від учорашнього дня розпочалось тестування мешканців області у розрізі усіх адміністративно-територіальних одиниць. Мобільні бригади проводять ці тестування – першочергово тих людей, які повернулись із-за кордону та медиків. Плануємо також тестувати працівників продуктових магазинів, ринків, водіїв громадського транспорту тощоʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, МОЗ оновило алгоритм надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

  • Додамо, що Гал-інфо поспілкувалося із відомим українським епідеміологом, професором,  доктором медичних наук, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталією Виноград про те, як довго триватиме карантин? Коли очікувати загострення – пік захворюваності в Україні та зокрема у Львові? Наскільки доцільні та ефективні заходи безпеки, які вживають на Львівщині?
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ