Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Львівщині відновлять бункер осередку пропаганди УПА

На Львівщині відновлять бункер Головного осередку пропаганди ОУН-УПА на території НПП "Сколівські Бескиди". Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Наприкінці травня у Сколівському районі біля підніжжя г. Кичера (околиці с. Корчин) влада та громадські активісти домовилась спільно працювати  над облаштуванням бункеру Головного осередку пропаганди ОУН-УПА, віднайденого у 2012р  активістами  за спогадами учасниці цих подій друкарки Дарії Малярчин-Шпиталь.

Біля віднайденого бункеру активісти ознайомились з історією функціонування і віднайдення бункерів в околицях г.Кичера, висловили пропозиції з відновлення бункеру ГОСП ОУН-УПА та облаштування шляхів доступу до нього.

Під час зустрічі, також вирішили розробити  та облаштувати навігаційними знаками та інформаційними стендами пішохідний шлях від с.Корчин до бункеру і до г. Парашка відповідно до норм національного стандарту та внести його в реєстр туристичних шляхів області, який разом з іншими  туристичними шляхами Сколівщини служитиме інфраструктурною основою для гірського мандрівництва, зокрема відомого туристичного маршруту "Горами нашої слави".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ