Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Львівщині відзначили 110-ту річницю від дня народження Степана Бандери

Сьогодні, 1 січня, на Львівщині вшанували пам'ять голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери з нагоди 110-ї річниці від дня його народження.

Керівництво області та міста поклало квіти до підніжжя пам’ятника Степану Бандері, після чого відбулась спільна молитва та громадське віче.

"Cьогодні тут зібрались ті, хто сповідує  не матеріальні цінності, а має переконання, що Україна має бути українською. Степан Бандера казав: “Той, хто між свободою і хлібом обирає хліб, той не матиме ані свободи, ані хліба”. У 2018 році усі речі та справи, що ми робили впродовж років, дають можливість говорити нам про самостійну Україну. Ми повинні вшанувати тих 296 воїнів з Львівщини, які поклали своє життя за незалежність України. Ми гордимося, що весь цивілізований світ підтримує Україну, ми пишаємось, що українська армія не лише одягнута, нагодована та проходить свій вишкіл, але також ми горді, що Україна повернула можливість виготовляти крилаті ракети середньої дальності”,- зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області наголосив, що великою перемогою України є надання автокефалії Українській православній церкві.

“Тішить, що і православні, і греко-католики однаково пишаються поверненням української церкви. Україна стає сильною, ми маємо офіційне військове вітання “Слава Україні!Героям Слава!”. Воїни УПА українською державою визнані воюючою стороною, це позиція держави. Марш організації ОУН став офіційним маршем нової української армії. Щоб це не втратити, нам потрібно бути усім разом і вірити у свої сили, знати історію і ми обов’язково переможемо. Над усією Україною звучатимуть слова маршу нової української армії: "Веде нас в бій борців упавших слава. Для нас закон найвищий то наказ: «Соборна Українська держава -міцна й одна від Сяну по Кавказ””, - додав Олег Синютка.

До присутніх також звернувся голова Львівського Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби  Олесь Гуменюк.

"Почалась українізація, особливо в армії. Сьогодні воїни можуть сміло сказати гасло «Слава Україні», а у відповідь - «Героям Слава», - це великий подвиг нашої історії та майбутнього покоління. Лунає гімн націоналістів і ми на правильному шляху. Не даймо нікому втратити нашу незалежність та державність. Степан Бандера усе, що мав віддав за ідею, страждав і боровся за неї. Він твердив, що з більшовизмом потрібно боротись до останнього подиху. Ми віримо, що нація наша відроджується. Ми сьогодні можемо сміло назвати Степана Бандеру Героєм, будьмо горді, що ми під прапором Бандери йдем до нашої мети", -наголосив Олесь Гуменюк. 

Нагадаємо, 11 грудня під час засідання сесії Львівської обласної рали 2019 рік проголосили роком Степана Бандери. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ