Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Личаківському кладовищі вшанували пам'ять полеглих вояків УГА та Героїв АТО

У середу, 1 листопада, у межах відзначення 99-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки, на Личаківському кладовищі вшановували пам'ять Українських Січових Стрільців, вояків УГА, а також військових, які загинули в АТО, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Учасники урочистостей поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі та запалили лампадки на могилі Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича. Вшанували також новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО. Опісля відбулось громадське віче.

«Сьогодні ми віддаємо шану загиблим борцям за волю України та подвигам творців ЗУНР. Як 99 років тому, так і зараз, наш народ мужньо виборює волю та незалежність держави. Тому потрібно пам’ятати два уроки, плече до плеча українець разом з українцем і друге розуміти що ми переможемо тоді, коли цивілізований світ буде на нашій стороні, буде розуміти, що українці захищають не лише свою державу, але й усю Європу від агресора. Велика місія, яку започаткували Січові Стрільці 99 років тому здійсниться, і у 21 ст. Україна постане як вільна незалежна держава із сильною армією і міцним об’єднаним народом»,- зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Зазначимо, сьогодні у межах відзначення 99-ї річниці утворення ЗУНР в центральній частині м. Львова відбудеться квест «ЗУНР», також покладуть квіти до Меморіалі Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі, опісля – мистецька частина «Стрілецький співаник» на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ