Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

На податковій проведуть переатестацію співробітників, - голова відомства

У Державній податковій службі України підготували план проведення переатестації співробітників. Саму переатестації обіцяють провести найближчим часом.

Про це повідомив голова ДПС Сергій Верланов в інтерв’ю «УНІАН», пише Громадське.

«На сьогодні ми займаємося формуванням комісії, розробляємо тестові завдання і найближчим часом розпочнемо атестацію. Почнемо з керівників підрозділів як центрального апарату, так і керівництва територіальних апаратів податкової», — повідомив Верланов.

До переатестації працівників податкової долучають правоохоронців. Зокрема, до правоохоронних органів надсилають запити щодо співробітників податкової: так перевірятимуть наявність інформації про недоброчесні дії податківців.

Підставою для переатестації можуть стати підозри на причетність працівників податкової до схем з ухилення від сплати податків, а також щодо повернення податку на додану вартість. Водночас наразі, за словами Верланова, проблем з відшкодуванням ПДВ немає: цей процес автоматизовано.

Сергій Верланов зазначає, що, на відміну від митниці, податкова наразі план з надходжень до бюджету перевиконує.

Раніше податкові органи закрили вже понад 700 нелегальних АЗС. Також податкова стягнула майже 100 млн грн штрафів за незаконний продаж пального.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ