Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Prozorro тимчасово скасували одну з найважливіших вимог

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови №1178, покликані забезпечити рівні права всіх учасників закупівель під час регулярних і тривалих відключень електроенергії.

Тож від 3 січня, коли Постанова буде опублікована, відкриті торги з особливостями тимчасово будуть проходити без аукціону. Про це повідомили в пресслужбі ДП "Прозорро".

З початку масованих обстрілів нашої енергоінфраструктури з боку рф, ми все частіше отримували звернення від підприємців про те, що вони не змогли взяти участь в аукціоні через відсутність інтернету. Кілька разів ми були вимушені перенести дату проведення аукціонів, однак у нинішніх умовах це не є системним розв’язанням проблеми і призводить до затягування торгів.

Відмова від аукціонів — це тимчасове рішення, і ми будемо раді їх повернути, щойно ситуація з нашою енергосистемою буде більш стабільною та прогнозованою. І завдяки нашим героїчним силам ППО та енергетикам ми вже бачимо, що Україна рухається в цьому напрямку. 

Водночас наголошуємо, що навіть за відсутності аукціонів у системі Prozorro і надалі проводитимуться конкурентні закупівлі, що дозволятимуть заощаджувати кошти. Система автоматично визначатиме найбільш економічну вигідну пропозицію на основі цін, які надали постачальники при подачі своєї тендерної пропозиції.

Наші поради Постачальникам:

[????]  при поданні пропозиції враховуйте, що у вас не буде можливості знизитися в аукціоні, адже відкриті торги з особливостями не передбачають тепер проведення аукціону;

[????]  подавайте пропозицію з такою ціною, яка на вашу думку дасть вам можливість виграти;

[????]  намагайтесь подавати пропозиції завчасно та не відкладайте подання пропозиції на останній момент;

[????]  завантажуйте всі необхідні документи, що вимагаються тендерною документацією на етапі подання пропозиції, а не розраховуйте на 24 години на виправлення помилок, адже на подання пропозиції у вас є мінімум 7 днів, а виправляти помилки можна всього протягом 24 годин, протягом яких можуть також бути проблеми зі світлом/зв’язком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ