Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Рівненщині вже незабаром запрацює сучасний ангіограф

У Дубенській міській лікарні, що на Рівненщині, встановили сучасну агіографічну цифрову систему «Artis one», виробництва німецького концерну «Siemens».

 Закупівля здійснена Міністерством охорони здоров’я України коштом державного бюджету, повідомили у міністерстві.

Нині заклад має всі необхідні ресурси, а саме: фахівців, обладнання та ліки, аби надати якісну медичну допомогу. Зокрема, на постійне місце роботи прийнято двох досвідчених лікарів-нейрохірургів, триває навчання та спеціалізація двох лікарів інтервенційних кардіологів.

Загалом медичний заклад обслуговує 19 територіальних громад регіону та понад 169 тис. населення. А введення в дію сучасного ангіографа забезпечить суттєве покращення якості та різноманітності видів надання медичної допомоги мешканцям регіону.  

Так, лікарі зможуть надавати допомогу пацієнтам за такими ендоваскулярними напрямами, як: нейрохірургія, інтервенційна кардіологія, судинна хірургія, хірургія серця та магістральних судин. 

Крім того, завдяки обладнанню стали доступними оперативне обстеження та лікування патологій судин різних органів і систем, зокрема визначення місця звуження, закупорки або ж розширення судини, наявності внутрішньої кровотечі та інших процесів і хвороб, які  іншим шляхом не діагностуються.

Надсучасне обладнання встановили у реконструйованому рентген-операційному блоці лікарні. Реконструкція приміщення проводилася коштом Дубенської міської ради.

Наразі в закладі проведено монтаж та пусконалагоджувальні роботи ангіографа та готуються ліцензійні документи на його експлуатацію. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ