Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На саміті ЄС будуть обговорювати Близький Схід та підтримку України - президент ЄР

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що становище на Близькому Сході вимагає "негайної уваги", але наголосив, що це "не повинно відволікати від подальшої підтримки України".

Як повідомляє "Голос Америки", керівники 27 країн ЄС та чільні посадовці організації зберуться в Брюсселі 26-27 жовтня на саміт, в проєкті порядку денного його серед головних міжнародних тем окремо була згадана лише Україна.

Однак зараз в Брюсселі кажуть, що події вимагають окремих розмов і рішень стосовно подій на Близькому Сході.

"Становище на Близькому Сході — це трагедія… Я очікую, що на зустрічі ми знову якнайсуворіше засудимо жорстокі й огульні терористичні напади на Ізраїль і визнаємо право Ізраїлю захищатися відповідно до міжнародних і гуманітарних законів", — написав Мішель у запрошенні на зібрання.

Президент Євроради окремо зупинився на проблемах доступу гуманітарної допомоги в Сектор Газа, а також на пожвавленні зусиль задля недопущення розширення регіонального конфлікту і на відновленні мирного процесу на основі принципу "двох держав".

Як зазначає видання, він також пише, що європейцям необхідно обміркувати наслідки близькосхідного конфлікту всередині ЄС "включно з впливом на злагодженість у наших суспільствах, на нашу безпеку і на міграційні пересування".

"Щодо України ми будемо продовжувати нашу непохитну підтримку так довго, як це буде потрібно. Серед різних аспектів нашої підтримки я б хотів, щоб ми з’ясували конкретні способи пришвидшення військової допомоги, просування наших планів щодо використання заморожених активів Росії та посилення наших дипломатичних зусиль для забезпечення якомога ширшої міжнародної підтримки всеосяжного, справедливого і тривкого миру", — зазначив Мішель.

Нагадаємо, багатомільйонний пакет військової допомоги ЄС Україні досі залишається заблокованим через позицію Угорщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ