Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На участь у громадському бюджеті Львова надіслали 265 проектів

фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
фото - Gal-Info
1/4
15 вересня завершився прийом заявок на участь в громадському бюджеті Львова. Отримано 265 проектів на загальну суму 57 мільйонів 706 тисяч гривень. Серед них 163 малих і 102 великих проекти. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Левова частка проектів стосується ремонту та встановлення дитячих, спортивних майданчиків та створення громадських просторів. Зі слів в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, після модерації проекти будуть направлені на розгляд до відповідних управлінь, де їх проаналізують на можливість реалізації.

«На аналіз проектів виконавчі органи міської ради матимуть 3 тижні. Важливо перевірити, чи на запропонованій ділянці дійсно можливо встановити дитячий майданчик, футбольне поле. Чи немає якихось обмежень щодо інженерних мереж, дотримання відстаней від дороги. Інший критерій - опрацювання кошторису проекту, аби в ньому був врахований весь комплекс необхідних робіт. І уже після коригування бюджету проект допускатиметься до голосування», - розповів Юрій Лукашевський.

Як зазначив Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства, у громадському бюджеті взяли участь дуже різні категорії мешканців: від 18 до 70 років.

«Якщо говорити про райони, то лідерство за кількістю проектів утримують Шевченківський та Сихівський райони Львова. Найбільше проектів стосуються побудови та відновлення дитячих і спортивних майданчиків, стадіонів. Тобто спортивна тематика є затребуваною у львів’ян. Також є проекти створення громадського простору у мікрорайоні Рясне-2, зупинка громадського транспорту з сонячними батареями, освітній простір для школярів, ревіталізація Стрийського парку та багато іншого», - зазначив Орес Файфурка.

Нагадаємо, що голосування за проекти відбуватиметься з 1 по 15 листопада на сайтах lviv.pb.org.ua та www.gb.citv-adm.lviv.ua через bank ID, або через ЦНАПи. Кожен мешканець може проголосувати за один великий проект і один малий.

Додамо, що на реалізацію проектів у 2017 році з бюджету міста передбачено 16 млн. грн. 60% коштів витратять на реалізацію малих проектів (до 200 тис. грн.), а 40% на великі - вартістю до 3 млн. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ