Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині відкрили перший індустріальний парк NOVO, який знаходиться майже на кордоні з Польщею

Така інновація, закріплена законодавчо, стане важливим механізмом для розвитку економіки і покращення інвестиційної привабливості регіонів навіть в умовах воєнного стану. Це запорука нових робочих місць та надходжень до бюджету.
Фото - фейсбук Григорія Недопада

Як повідомив голова Волинської ОР Григорій Недопад, відкриття нових виробництв дозволить працевлаштувати не лише сотні волинян, а й внутрішньо переміщених осіб, яких сьогодні у Нововолинську вже понад шість тисяч. 

Нововолинський індустріальний парк NOVO займає територію площею 20 гектарів та має всі підведені комунікації. Парк виходить фасадом на нову трасу Р-15 в напрямку Львова.

"Передбачені законом економічні стимули для резидентів дають змогу побудувати завод, зекономивши 25% інвестицій. Тобто власники зекономлять чверть інвестицій порівняно з ділянкою, яка знаходиться за 100 метрів від індустріального парку, не кажучи про сусідні країни ЄС, де сума інвестицій суттєво більша", - зазначив Григорій Недопад.

Наразі вже є попередні домовленості про зобов’язання увійти в індустріальний парк підприємствам рибного господарства, харчової промисловості та логістики. Резидентам індустріальних парків передбачені економічні стимули: звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання; звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах індустріального парку; пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Такі умови передбачають досить швидку окупність вкладень і стрімкий розвиток внаслідок близькості до країн Європи.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ