Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Яворівщині карантин контролюють чиновники разом із поліцією, – голова Яворівської РДА

Питання про запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом на території Львівської області стало учора, 12 березня, лейтмотивом позачергового засідання комісії із техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Яворівській райдержадміністрації.

Про це повідомив власкорові Гал-інфо голова Яворівської РДА Андрій Шумський, який водночас є керівником Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області.

З його слів, під час цього позачергового засідання ухвалено: із 12 березня до 3 квітня 2020 року на території Яворівського району діє карантин із забороною відвідування закладів освіти (загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти); проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, окрім подій, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування. А спортивні змагання повинні відбуватися без участі уболівальників.

«Також доручено міським, селищним та сільським головам забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на підпорядкованих адміністративних територіях вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів. А члени тимчасової протиепідемічної комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території Яворівського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, тепер зобов’язані організувати виконання Плану протиепідемічних заходів – відповідно до визначених завдань. Інформацію про виконання цього районного Плану слід подавати у визначені терміни – за кожним пунктом цього важливого документу», – наголосив очільник Яворівщини.

На запитання журналіста, як діятимуть під час карантину яворівські медики, – Андрій Шумський відповів, що фахівці Яворівського районного відділу Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», Некомерційного підприємства Яворівської районної ради «Яворівська ЦРЛ» спільно із іншими медичними закладами району уже перевіряють готовність місць (приміщень), в яких буде проводитись ізоляція та обсервація ймовірних контактних осіб із захворілими на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом. Керівники медичних установ повинні надати до 17 березня в районну комісію з питань ТЕБ і НС, зокрема, інформацію про наявний залишок медичних засобів індивідуального захисту в підпорядкованих закладах.

Коли власкор Гал-інфо поцікавився наведенням порядку на автостанціях, у громадському транспорті, – голова Яворівської РДА пояснив, що і з цього питання розроблено серйозні заходи.

«Перед керівниками автостанцій, підприємств із перевезення населення району, відділом освіти райдержадміністрації поставлено питання руба: забезпечити щоденне миття та дезінфекцію транспортних засобів, приміщень та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів в них.

Сектору житлово-комунального господарства та енергетики райдержадміністрації (керівник Віталій Коструба) спільно з Яворівським відділом ГУ Національної поліції у Львівській області (начальник Богдан Собко) слід організувати щоденний контроль виконання цього пункту наказу.

Також контроль за виконанням наказу покладено на Яворівський районний відділ Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» (керівник – Ярослав Гринчук), Некомерційне підприємство Яворівської районної ради «Яворівська ЦРЛ» (головний лікар Михайло Дмитрів) в межах компетентності», – інформує Гал-інфо голова Яворівської РДА Андрій Шумський, який водночас є керівником Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ