Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Насалик пообіцяв, що до кінця літа 2018 року в Україні не буде збиткових шахт

До кінця літа 2018 року в Україні не буде жодної збиткової шахти, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Повинен сказати вам тільки три цифри: уряд Гройсмана (прем'єр-міністр Володимир Гройсман. – "ГОРДОН") прийшов, коли вугільна галузь мала 15,6 млрд заборгованості, 1,8 млрд заборгованості за доставленими матеріально-технічними матеріалами і 4,5 місяці заборгованості за зарплатою", – зазначив він.

Насалик додав, що цього року вперше протягом останніх чотирьох років уряд виділив 1 млрд грн на технічне переобладнання шахт. На думку міністра, у листопаді–грудні за ці гроші закуплять шахтне обладнання.

"Ми все зробимо для того – я пообіцяв це на уряді під час презентації Національної акціонерної компанії – щоб уже до кінця літа наступного року у нас не було жодної збиткової шахти. І ми це обов'язково зробимо", – заявив Насалик.

Він додав, що статут Національної акціонерної вугільної компанії розглянуть на наступному засіданні Кабінету Міністрів.

Наразі більшість українських шахт розташована на тимчасово окупованих територіях. Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомляв у квітні 2015 року, що Українаконтролює лише 35 шахт із 95. Тоді ж він заявляв, що із 35 шахт 11 – безперспективні, три з них міністерство планувало закрити.

30 серпня 2017 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ухвалило рішення про збільшення вартості державного вугілля з 2 тис. до 2,2 тис. грн за тонну, зазначивши, що це дасть змогу нейтралізувати загрози енергетичній безпеці країни, тобто має вирішити проблему імпорту антрациту завдяки збільшенню видобування вугілля на державних шахтах.

Радник міністра енергетики та вугільної промисловості Максим Белявський заявив 1 листопада, що цього року в Україні буде запущено рекордну кількість нових лав (вибоїв) на державних вуглевидобувних підприємствах.

Статут Національної акціонерної вугільної компанії розглянуть на наступному засіданні Кабінету Міністрів, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ