Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наслідний принц Саудівської Аравії слідом за США та Великою Британією звинуватив Іран в атаці на танкери

До атак на два нафтові танкери в Оманській затоці причетна Ісламська Республіка Іран, вважає наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд.

Як пише Громадське, в інтерв’ю газеті Asharq al-Awsat він також звинуватив Тегеран в підтримці терористів, що атакували аеропорт Абха в Саудівській Аравії.

«Це підкреслює важливість наших вимог з боку міжнародного співтовариства зайняти тверду позицію проти режиму, що підтримує тероризм і поширює вбивства і руйнування протягом останніх десятиліть не тільки у регіоні, але і в світі», — сказав принц.

На його думку, іранська влада не надала належної поваги до візиту прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе в Тегеран і «відповіли на його зусилля нападом на два танкери, один з яких був японським».

Нагадаємо, 13 червня в Оманській затоці зазнали аварії два танкери, що належать норвезькій і японській компаніям. За даними ЗМІ, судна стали жертвами торпедної атаки. Іранські екстрені служби врятували 44 моряки. Інших підібрало на борт військовий корабель США.

Сполучені Штати Америки звинуватили у напад Іран і відправили в район Оманської затоки есмінець USS Mason.

Пізніше міністерство закордонних справ Великої Британії також поклало на Іран відповідальність за інциденти із танкерами в Оманській затоці.

Газета The Times дізналася про намір британської влади відправити до Перської затоки 100 морських піхотинців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ