Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національне агентство виконує зобов’язання перед ЄС щодо перевірки декларацій посадовців

Національне агентство з питань запобігання корупції виконує зобов’язання щодо перевірки декларацій ТОП-посадовців, взяті Україною перед Європейським Союзом в рамках Меморандуму про взаєморозуміння.

Як передбачено Меморандумом, Національне агентство запровадило Систему логічного та арифметичного контролю (ЛАК), яка наразі активно та ефективно використовується в межах повних перевірок електронних декларацій.

Починаючи з кінця січня цього року, Національне агентство вже прийняло рішення про початок перевірок 700 декларацій з використанням ЛАК. Протягом квітня планується збільшити їх кількість до 1000.

Максимальний строк перевірки декларацій, передбачений Порядком, становить 90 календарних днів. Однак Національне агентство вже завершило перші 9 перевірок, проведені за допомогою ЛАК, та на останньому засіданні затвердило їх результати. Йдеться про декларації народного депутата, 6-ти суддів та детектива. 

Крім того, Національне агентство поетапно запускає роботу складової 2 ЛАК – порівняння відомостей декларації з відомостями державних реєстрів та баз даних – для всіх декларацій, поданих посадовими особами протягом 2016-2018 років, які отримали коефіцієнти невідповідності 2000 і більше балів та підлягають перевірці.

Поетапність здійснення цього процесу пов’язана зі значним масивом декларацій, які накопичилися у Реєстрі за період його функціонування, необхідністю розподілити навантаження на систему та встановити технічні можливості всіх її компонентів.

Наразі Система ЛАК опрацювала за другою складовою 4 508 електронних декларацій. Національне агентство планує завершити перевірку всіх декларацій за складовою 2 з відповідними коефіцієнтами до кінця квітня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ