Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нацрада затвердила склад групи нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства

Національна рада на засіданні 4 липня затвердила склад робочої групи для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів України. Про це повідомила Нацрада на своїй офіційній сторінці.

Робочу групу очолює заступник голови Національної ради Уляна Фещук, її заступником визначено Романа Кіфлюка, начальника управління контролю та аналізу телерадіомовлення. До складу групи входять інші члени Національної ради за згодою, керівник апарату Сергій Кучерук, керівники управлінь та відділів Національної ради.

Робоча група відповідно до Законів України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» та «Про вибори народних депутатів України» аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов’язану з проведенням виборчої кампанії.

Головним механізмом нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства є моніторинг телерадіопрограм, який проводиться під час передвиборної кампанії. Такий інструмент передбачає цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних теле- і радіоканалів, українських та іноземних супутникових телеканалів, вибіркових систематичних моніторингів регіональних і місцевих ЗМІ. Водночас робоча група розглядатиме звернення та скарги юридичних і фізичних осіб стосовно питань, пов’язаних з діяльністю телерадіоорганізацій.

Засідання робочої групи проводяться у відкритому режимі, на них можуть бути присутні представники ЗМІ, громадських організацій та спостережних місій. Інформація про розглянуті питання оприлюднюватиметься на сайті регуляторного органу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ