Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільш часті причини, за якими ноутбук не заряджається

Ноутбук - одне з найбільш корисних пристроїв, але з ним часто виникають певні проблеми. Одна з них - ноутбук не заряджається навіть при підключенні зарядного пристрою. Ця проблема може утруднити використання пристрою і зробити його практично марним.

Ось чому так важливо вирішити це питання. Однак для вирішення проблеми необхідно знати причину. Нижче наведені деякі з найбільш поширених причин, за якими ноутбук не заряджається.

1. Проблеми з акумулятором

Одна з найчастіших причин, по якій ноутбук не заряджається, - це проблеми з акумулятором. Щоб перевірити, чи пов'язана проблема з акумулятором, вам просто потрібно вийняти акумулятор з ноутбука і спробувати підключити його. Якщо ноутбук все ще включається, проблема в акумуляторі. Якщо немає, то вам доведеться перевірити наявність іншої проблеми.

2. Переконайтеся, що ви використовуєте правильний порт USB-C

USB-C - це багатоплатформовий стандарт для зарядки, передачі даних і периферійних пристроїв. У деяких випадках ці порти не дозволяють пристрою заряджатися в залежності від виробників. Таким чином, якщо ви зіткнулися з проблемою, що ноутбук не заряджається, ви повинні перевірити, чи правильний порт USB-C, який ви використовуєте, чи ні.

3. Перерви, коротке замикання чи перегорання

Ще одна часта причина того, що ноутбук не заряджається - це можливі поломки, перегорання або коротке замикання. Щоб перевірити це, спочатку перевірте довжину шнура харчування, згинання або згинання, коли ви збираєтеся побачити, чи є які-небудь обриви. Також переконайтеся, що ви бачите кінці будь-яких обірваних проводів або з'єднань. Також перевірте блок живлення, щоб побачити, чи не знебарвлений він.

4. Проблеми з роз'ємом

Коли ноутбук підключений до відповідного роз'єму, з'єднання повинно бути дуже міцним. Якщо він слабкий і хитається, це може бути причиною того, що ноутбук не заряджається. Ретельно перевірте роз'єм на предмет запаху гару або знебарвлення. Якщо на роз'ємі є які-небудь ушкодження, ви повинні якомога швидше замінити його. Ціна на блок живлення для ноутбука може бути різною, також вам потрібно буде підібрати зарядку по характеристикам ноутбука в Zeto.

5. Проблеми з настройками ноутбука

У деяких випадках ноутбуки не заряджаються через проблеми з настройками ноутбука. Для цього вам може знадобитися перейти на панель управління і відкрити параметри харчування. Тут перевірте настройки плану і переконайтеся, що всі вони правильно встановлені. Виправте налаштування і знову підключіть зарядний пристрій, щоб перевірити, чи працює воно.

Це найбільш часті причини, за якими ноутбук не заряджається. Однак є багато інших можливих проблем, які можуть виникнути із зарядними пристроями та акумуляторами ноутбуків. Якщо ви зіткнулися з будь-якою проблемою, яку не можете вирішити самостійно, вам необхідно звернутися за професійною допомогою. З питань ремонту зарядного пристрою або адаптера ноутбука звертайтеся до нас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ