Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Названо імена переможців конкурсу "Стежками Каменяра"

28 учнів стали переможцями щорічного всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра», метою якого є посилення творчої мотивації у вивченні школярами творчості Івана Франка через створення творів у різних жанрах.

Цьогоріч на конкурс надійшло 1070 учнівських робіт з України, Австралії, Канади, Швеції, Бельгії, Великобританії, які змагалися у чотирьох номінаціях – «Проза», «Поезія», «Драматургія» та «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» – у двох вікових категоріях: 6-11 років та 12-16 років відповідно.

«Конкурс «Стежками Каменяра» було започатковано у грудні 2017 року. З того часу понад 7 тисяч учнів опинилися у полоні Франкового слова і стали невід’ємною частиною ланцюга поколінь, що єднають минуле, сучасне та майбутнє. Ми, як організатори, створюємо прозорі та рівні умови для всіх учасників. До складу журі, що оцінюють роботи, входять відомі театральні діячі, письменники, художники, мистецтвознавці, професори ВНЗ і вчителі, музейники і франкознавці з України та з-за кордону», – зазначила координаторка проєкту Ольга Нижник.

За рейтингом балів було визначено переможців у номінаціях «Поезія», «Проза», «Драматургія» і «Найкраща ілюстрація до твору І. Франка» у двох вікових категоріях відповідно. Також свої спеціальні призи підготував для учасників і онук Каменяра Роланд Франко.

Цьогоріч Оргкомітет ухвалив рішення відмовитися від урочистої церемонії нагородження переможців, яка щорічно відбувалася в місті Києві біля погруддя Іванові Франкові, у зв’язку з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19. Дипломи і призи переможці отримають поштою. Подяки за участь у Конкурсі буде надіслано дітям з українських діаспорних родин, які проживають за межами України, а також авторам, чиї роботи увійшли до десятки найкращих у кожній номінації та своїй віковій категорії.

Нагадаємо, Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» було засновано за ініціативи Міжнародного фонду Івана Франка у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, громадською організацією «Львівське товариство» у місті Києві та Львівським національним університетом ім. Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ