Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Нечесні закупівлі "улюбленої" фірми райадміністрацій Львова

ПП "ВКВ-Сервіс", директором та власником якого є Дмитро Клименюк, останнім часом регулярно вигравало тендери, що замовлялись структурними підрозділами Львівської міськради. Водночас ряд фактів свідчить про те, що підприємство доволі часто перемагало нечесним способом, брало участь в антиконкурентних узгоджених діях.

За даними баз державних закупівель, упродовж червня 2016 року-червня 2020 року ПП "ВКВ-Сервіс загалом уклало 63 угод на сумму 10,7 млн грн. Значну частину з них складають договори з майже усіма райадміністраціями Львівської міськради: Галицькою, Личаківською, Франківською, Залізничною, Сихівською, а також з департаментом містобудування, Львівським комунальним підприємством "Львівелектротранс", відділом освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської місьради.

В основному йдеться про угоди, які стосувалися надання послуг з поточного ремонту металевих конструкцій на території районів Львова, послуг з виготовлення та встановлення зупинок громадського транспорту, послуг з виготовлення, встановлення, ремонту та фарбування турнікетної огорожі, стальних стовпців для обмеження паркування транспорту та інших металевих конструкцій, послуг з фарбування елементів благоустрою.

У березні цього року ПП "ВКВ-Сервіс" за результатами держзакупівлі, зокрема, уклало угоду з Личаківською районною адміністрацією на суму 712 тис. грн. (щодо послуг з виготовлення, встановлення, ремонту та фарбування турнікетної огорожі, стальних стовпців для обмеження паркування транспорту на території Личаківського району).

Окрім ПП "ВКВ-Сервіс", участь у даному тендері брали ще кілька фірм: ТОВ "Діюл», ТОВ "Діан Груп", ТОВ "Укрпромбудмеханізація". Водночас найцікавіший момент полягав в тому, що ПП "ВКВ-Сервіс, ТОВ "Діан Груп" та ТОВ "Укрпромбудмеханізація" є «дружніми» фірмами з багатою «тендерною» історією. Враховуючи, що до цієї закупівлі, організованою Личаківською райадміністрацією, за наявною у відкритих джерелах інформацією, ПП "ВКВ-Сервіс" під час проведення тендерів «зустрічалося» із ТОВ "Укрпромбудмеханізація" дев’ять разів. Стільки само разів конкурентом ПП "ВКВ-Сервіс" під час держзакупівель виступало й ТОВ "Діан Груп".

Яскравий приклад участі ПП "ВКВ-Сервіс" в антиконкурентних узгоджених діях та у можливій змові з районними адміністраціями Львівської міської ради (Галицькою та Залізничною) – подвійна перемога підприємства у відкритих торгах щодо закупівель послуг з фарбування елементів благоустрою на території Галицького та Залізничного районів м. Львова – на загальну суму 510 тис. грн.

«Фішка» цих аукціонів в тому, що вони відбулися майже одночасно – 17 та 18 лютого цього року – та з одними і тими самими учасниками. Окрім ПП "ВКВ-Сервіс", і у першому, і у другому тендері участь взяли «ті самі» дві фірми - ТОВ "Діан Груп" та ТОВ "Укрпромбудмеханізація".

Як організувалось дане «тріо» - ПП "ВКВ-Сервіс, ТОВ "Діан Груп" та ТОВ "Укрпромбудмеханізація", яке тривалий час «конкурує» в тендерах, що замовляються структурними підрозділами Львівської міськради, можна лишень гадати.

Можливо «зариту собаку» потрібно шукати в самих фірмах, вірніше в посадових особах, які ними керують. ТОВ "Діан Груп", наприклад, керує гр. Маковський Ростислав Дмитрович, який, судячи з його електронної декларації, ще в 2017 році працював головним спеціалістом відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради.

З е-декларацій також відомо, що у Львівській міськраді - в Шевченківському відділі соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики – на посаді державного соціального інспектора сектору контролю у даний час працює дружина Маковського – Маковська Катерина Анатоліївна.

Чи не тому антиконкурентні дії вищеназване «тріо» вчиняло доволі тривалий час?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ