Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Немає сумніву, що вибухи в Калинівці – це диверсія Росії, - Геращенко

Немає сумніву, що це диверсія. Очевидно, що оцінку наслідків диверсії мають надати спеціальні служби. Про це сьогодні, 27 вересня, під час брифінгу у Львові заявила перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За її словами, відразу, коли інформація про вибухи на військових складах із боєприпасами поблизу Калинівки на Вінниччині надійшла до керівництва держави та силовиків, розпочалася евакуація людей.

«Я би хотіла відзначити високий рівень оперативності при евакуації та боротьбі з наслідками цієї диверсії. Очевидно, що це сигнал усій країні. Дуже часто у Львові та у Києві забувають, що війна ведеться не лише проти Авдіївки чи Попасної, а ведеться проти України, і що ворог – Російська Федерація, - робить ставку, в тому числі, і на диверсійні групи, на тероризм. Саме тому у нас антитерористична операція направлена проти терору, банд та країни, яка підтримує терор. Ми очікуємо від усіх силових структур не лише локалізації наслідків цієї біди, але й розслідування щодо того, хто міг бути причетним до цього теракту», - заявила Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що недоречними також є жарти про «феєрверки»  та зловтішання над горем людей.

«Серія цих терактів вимагає від наших силових структур серйознішого ставлення до охорони таких об’єктів. Думаю, це питання будуть підіймати у парламенті», - наголосила Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ