Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Геращенко з Синюткою розповіли кого підримає партія серед мажоритарників

Партія "Європейська Солідарність" Петра Порошенка формуватиме список партії та визначатиме кандидатів на мажоритарні округи за певними критеріями. Про це сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції у Львові розповіла заступниця голови ВРУ Ірина Геращенко та екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Гал-інфо.

"Найперше – людина повинна сповідувати ідеологічну програму партії "Європейська Солідарність". Політик повинен бути зі сформованими поглядами. Ми не дискримінуємо кандидатів за віком, за статтю, за їх вчорашньою політичною або неполітичною діяльністю. Ми оцінюємо лише за професійним шляхом", - сказала Ірина Геращенко.

Вона додала, що також партія буде стежити за рівною присутністю чоловіків і жінок.

Ірина Геращенко зазначила, що партія готова підтримувати самовисуванців, які сповідують такі ж ідеї. Зокрема, й самовисуванців, які йтимуть по мажоритарних округах на Львівщині.

За її словами, на початку липня відбудеться третій етап з’їзду партії. Якщо стосовно когось із кандидатів будуть негативні сигнали, то їх виключать зі списку.

"Ті політики, до яких були запитання у суспільства не отримають нашої підтримки", – заявила Ірина Геращенко.

Як зазначив екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка, найближчим часом оприлюднять списки мажоритарників.

"До 20 червня ви побачите конкретні прізвища у розрізі конкретних округів. Серед них будуть прізвища людей, які ще ніколи не були в українському парламенті. У списку не буде людей, до яких є запитання у суспільства", – сказав Олег Синютка.

Він додав, що партія буде підтримувати Оксану Юринець, яка йтиме самовисуванцем на окрузі у Львові.

Олег Синютка зазначив, що нардепи брати Дубневичі йтимуть на вибори самовисуванцями.

"Богдан Дубневич сказав мені, що уже зареєстрований як самовисуванець по тому ж мажоритарному округу, що й раніше. Я вітаю таке його рішення. Він буде мати можливість перевірити свій вплив серед виборців шляхом голосування. Під час виступу Богдан Дубневич, звертаючись до присутніх, висловив підтримку курсу України до ЄС і НАТО", - розповів Олег Синютка.

Він наголосив, що велика кількість проросійських кандидатів спонукає до єднання із тими політиками, які відстоюють національні інтереси України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ