Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Норвегія заборонила Facebook та Instagram відстежувати користувачів для реклами

У Норвегії соціальним мережам Facebook та Instagram із серпня тимчасово заборонять відстежувати користувачів в інтернеті для таргетування реклами

Як повідомляє Politico, Норвезька служба захисту даних наказала американській технологічній фірмі Meta припинити показувати користувачам у країні персоналізовану рекламу на основі їхньої активності в інтернеті та місцеперебування. 

Згідно з наказом, надісланим Meta 14 липня, ця заборона набуде чинності з 4 серпня і триватиме три місяці. Facebook і Instagram зможуть показувати людям персоналізовану рекламу, але тільки на основі інформації, яку користувачі вказують у розділі "Про себе".

Норвезьке агентство Datatilsynet пояснило, що рекламна практика Meta у Facebook та Instagram наразі передбачає "обробку дуже приватних і конфіденційних персональних даних за допомогою дуже непрозорих і нав’язливих операцій моніторингу та профілювання".

Якщо компанія Meta не виконає наказ, їй загрожують щоденні штрафи в розмірі 1 мільйона норвезьких крон (89 500 євро).

Водночас тимчасову заборону можуть скасувати, якщо Meta знайде спосіб легально обробляти персональні дані й надасть користувачам право відмовитися від таргетованої реклами, заснованої на відстеженні, йдеться в наказі.  

Також зазначається, що обмеження запровадили після того, як 4 липня Суд Європейського Союзу постановив, що Meta незаконно збирала дані людей, щоб таргетувати на них рекламу без їхньої прямої згоди на основі "законного інтересу" фірми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ