Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Орест Матвіїшин: Влада має позбавляти ліцензій облгази, які продовжують обманювати споживачів

Партія "Наш край" звертає увагу Уряду, що облгази продовжують відкрито ігнорувати рішення державного регулятора. Заради збільшення своїх прибутків олігархи продовжують «домальовувати» у платіжках незаконну доплату за газ. Про це сказав Орест Матвіїшин, голова виконкому львівської обласної організації політичної партії "Наш край".

"Оператори газорозподільчих мереж, які належать газовим олігархам, після перевірок та всупереч рішенню НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов – ту саму доплату, яка визнана судом незаконною", - зазначив Орест Матвіїшин.

Член партії "Наш край" наголосив, що влада має провести додаткову перевірку облгазів, наскільки виконуються рішення регулятора. У разі підтвердження порушень, примусити зробити перерахунок та позбавити ліцензії порушників.

Нагадаємо, що минулого року НКРЕКП ухвалила рішення про заборону донарахування додаткових обсягів газу споживачам. Але облгази продовжують її нараховувати.

У "Нафтогазі" запевняють, що мають купу скарг від мешканців Вінницької, Волинської, Закарпатської, Запорізької, Чернігівської та інших областей на додаткові нарахування.

У "Нафтогазі" зазначають, що у платіжках за березень не тільки донараховані обсяги за березень, головне – не був зроблений перерахунок із жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП. "Наш край" нагадує владі – газових олігархів вже штрафували, їм погрожували, а вони собі продовжують дурити громадян та державу.

Інструкція для споживача.

Якщо вам не було зроблено перерахунок, або ви знову отримали платіжку з коефіцієнтом, необхідно звернутись зі скаргою до НКРЕКП.

Форму скарги можна скачати тут: https://gazpravda.com.ua/blanki (Третій етап розділу. Назва: Скарга до НКРЕКП (щодо непроведення перерахунків у зв’язку з приведенням до стандартних умов).

https://www.facebook.com/NaftogazUA/posts/2225046114241828

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ