Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПАТ «Миколаївцемент» може призупинити діяльність, якщо не виконає вимог екологів

На ПАТ «Миколаївцемент» проводять модернізацію печей для зменшення шкідливих викидів у атмосферу, однак на підприємстві є проблема залпових викидів. Про це сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції розповів начальник відділу державної екологічної експертизи та атмосферного повітря Ігор Кравець.

За його словами, залпові викиди трапляються на підприємстві під час перебоїв енергопостачання, коли не працюють фільтри.

Також він пояснив, що у 2014 році завод повинен почати функціонувати на новій ділянці.

Як пояснила заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта, такі залпові викиди неодноразово фіксувалися на підприємстві.

«Згідно з діючим природоохоронним законодавством Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області виставило тимчасові умови щодо зниження нормативів гранично допустимих викидів, а саме: ПАТ «Миколаївцемент» взяв на себе зобов'язання щодо призупинення технологічного обладнання головної промислової промплощадки до 01.01.2014 р., як передбачено в заходах щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в дозволі на викиди.

Згідно зі взятими зобов’язаннями в перспективі можливий варіант роботи частини технологічного обладнання, а у випадку великого попиту на ринку будівельних матеріалів - з одночасною реконструкцією пилогазоочисного обладнання та доведенням його до рівня європейських стандартів», - пояснила Ганна Башта.

За її словами, є певна небезпека, що умови початку функціонувати на новій ділянці виконані не будуть, адже перенесення підприємства на іншу ділянку передбачає будівництво, а воно не ведеться.

Як наслідок, за словами Ганни Башти, у випадку невиконання вимог робота підприємства може бути призупинена до їх виконання.

Ганна Башта додала, що ПАТ «Миколаївцемент» слід провести реконструкцію (заміну) пилогазоочисного обладнання та довести викиди до рівня затвердження гранично допустимих викидів та удосконалити технологічний регламент підприємства з вирішенням питання недопущення позапланових зупинок обертових печей, що суттєво зменшить понаднормативні викиди при зупинці електрофільтрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ