Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет освятить у Львові храмові розписи із зображенням 243 святих

Під час свого перебування на Львівщині Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 14 вересня освятить нові розписи та звершить Божественну Літургію у храмі Вознесіння Господнього (перехрестя вулиць Любінська - Виговського). Про це сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції розповів настоятель храму Вознесіння Господнього у Львові о. Іван Хомин.

За його словами, розпис цей для Львова є унікальним. Вперше таку справу довірили студентам-випускникам Львівського коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша і Національної академії мистецтв.

«Ми взяли на себе таку відповідальність та дозволили молодим людям розмальовувати храм. Вони впоралися із завданням, і тепер ми маємо унікальний храмовий розпис. Він особливий тим, що сучасна архітектура мала можливість вмістити в себе автентичний внутрішній розпис у візантійському стилі, який був характериний у Київській Русі на зорі християнства. Це своєрідний подарунок Львова до 1025-ліття Хрещення Руси-України», – зазначив о. Іван Хомин.

Унікальність розпису полягає й у тому, що митці самостійно виготовляли фарбу для цього, а німби кожного святого покриті сусальним золотом.

«На стінах храму зображено 243 постаті ствятих, серед яких 46 – святі з дуже популярними іменами, якими нині називають своїх дітей віруючі – це Юстина, Наталія, Христина, Ксенія, Ірина. Є також багато чоловіків-подвижників Христової Церкви. Цей храм показує єднання Церкви небесної та Церкви земної», – зазначив о. Іван Хомин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ