Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет відвідає Брюховичі

У неділю, 15 вересня, Святійший Патріарх Філарет відвідає смт. Брюховичі і звершить Божественну Літургію у Введенському храмі. Його Святості співслужитиме собор ієрархів, а також духовенство єпархії. Про це сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції повідомив ректор Львівської православної богословської академії, настоятель Введенського храму в смт. Брюховичі о. Ярослав Ощудляк.

Патріарх Філарет освятить у Брюховичах великий мармуровий хрест на честь 1025-ліття Хрещення України-Руси.

«За всю історію жоден із предстоятелів Церков не звершував богослужіння у Брюховичах, тому це для нас справжня історична подія», - наголосив о. Ярослав Ощудляк.

Як зазначив Митрополит Львівський та Сокальський, керуючий Львівської єпархії УПЦ КП Димитрій, Святійший Патріарх приїздить на Львівщину щороку, однак цього річ його візит присвячений відзначення у Львівській єпархії 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України.

Він також додав, що Святійший Патріарх Філарет очолить всеукраїнську прощу до цілющого джерела в присілку Заглина (с. Монастирець, Жовківський район), де спільно із собором ієрархів та священнослужителів звершить Патріаршу Божественну Літургію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ